Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset 2016


 

OBS!!! På grund av den kommande älgjakten har vi blivit tvugna att ta in promenad/löp-kontrollerna tidigare än planerat vilket innebär att de succesivt försvinner under veckan och helt borta på fredag 7 Oktober. Cykelnaturpasset fortsätter dock som planerat.

Klicka här om du vill komma till Cykelnaturpasset.

Naturpasset består av en orienteringskarta med 42 kontroller inritade. Kontrollerna kan besökas när som helst fram till 1 oktober. 35 av kontrollerna är i skogen i friluftsområdet norr om Riddarsten och 7 är inne i den del av samhället som ligger norr om Säveån. Kontrollerna har varierande svårighetsgrad.

 

Kartskalan är ungefär 1:10 000, vilket innebär att en centimeter på kartan motsvarar 100 meter i terrängen. 

 

Vid kontrollerna finns en bokstav som du antecknar. Du kan registrera dig på Naturpassets hemsida http://naturpasset.se/Naturpassetscentralatavling/ och anteckna bokstäverna där efterhand. Om du hittar minst 3/4 av kontrollerna kan du delta i en tävling, där det gäller att ge det bästa tipset på hur orientering kan bidra till att integrera fler nyanlända i det svenska samhället. Priset utgörs av ett presentkort på en weekend för två personer på valfritt Scandic-hotell i Norden. 

 

Om du inte fått Naturpasset i brevlådan kan du hämta på KomIn och Team Sportia.

 

För att kartan skall hålla bättre för användning ute i naturen finns det plastfodral att hämta gratis på Team Sportia, Bagges Torg.

 

Det är inte tillåtet att parkera på Kullgårdsvägen.

 

Olyckligtvis har kontroll 30 fallit bort vid tryckningen. Den finns i terrängen: öster om n i Häcksjön, ungefär 1 cm från sjön, ligger en ganska hög höjd. På östra sidan av den ligger två branter. Kontrollen sitter vid foten av den norra branten
Capture

 

Mer information om Naturpasset finns på http://naturpasset.se/.

 

Har du frågor eller synpunkter kan du kontakta Bertil Thomas, 0302-15813, This is a mailto link eller Göran Leffler, 0730-848633, This is a mailto link.

Om någon kontrollmarkering saknas, hör gärna av dig till oss!

Uppdaterad: 12 APR 2018 10:44 Skribent: Göran Leffler
Epost: This is a mailto link
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer

Sparbanken Alingsås

 Miramar

Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info