Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträningar


Orienteringsskola

Varje vår i april-maj försöker vi ordna en Orienteringsskola för nya ungdomar i åldern 7-12 år som är intresserade av att lära sig mer om orientering. Denna ordnas under 5 tisdagar kl 18-19:30 med samling vid klubbstugan i Härskogen. Efter orienteringsskolan kan de som vill fortsätta delta på våra ”vanliga” träningar i den grupp som passar deras nivå bäst. Deltagare på orienteringsskolan är automatiskt medlemmar i klubben det året och kan gratis delta i klubbens övriga verksamhet och på orienteringstävlingar.

Under hösten fortsätter orienteringsskolan med något vi kallar Skogsäventyret för de yngsta ( ca 7-8 år). Då fortsätter vi fila på orienteringens grunder med utgångspunkt från stugan i Härskogen på tisdagar. Skogsäventyret går bra att börja på även om man inte varit med på orienteringsskolan. För de som är lite äldre ( ca 9-12) rekommenderar vi att man hänger på den vanliga teknikträningen på torsdagar istället.  

 

Torsdagsträning-teknik

Ungdomarna tränar på torsdagar under våren (mars-juni) och hösten (augusti till november). Då finns det orienteringsbanor med teknikträningsmoment som passar alla nivåer. Ungdomarna är uppdelade i olika träningsgrupper utifrån det egna kunnandet och är färgkodat från grön nivå för de yngsta i orienteringsskolan till violett nivå för de mest avancerade ungdomarna. Se dokumentet om färgtrappan tydligare beskrivning av de olika färgerna. Träningarna utgår från olika platser runt om i och kring Lerums kommun. Vi försöker att hålla oss på ett bilavstånd max 20-30 min från Lerum.  Ha som vana att alltid kolla i kalendern på hemsidan dagarna innan träningen för att se vad som gäller om samlingsplats, tid och om man ska ha med något särskilt till träningen.

 

Tisdagsträning- löpning

På tisdagar har vi löpträning året runt med start från vår klubbstuga i Härskogen kl. 18:15. Då är alla som vill vara med välkomna - vuxen som barn. Under den ljusa årstiden springer vi i terrängen, annars håller vi oss till elljusspåren - ofta med någon form av intervallträning. För de yngre ungdomarna sker löpningen under lekfulla former.  Efter träningen kan man duscha och basta och umgås med övriga klubbmedlemmar över en fika till självkostnadspris. Vi delar här på ansvaret att ordna fika och städa klubbstugan enligt en stugvärdslista.

Uppdaterad: 16 APR 2018 10:52 Skribent: Linda Gunnarsson
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer

 

 
 
 
 
Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info