Hoppa till sidans innehåll

10mila 2017 - ungdomskavlen

2017-05-01 21:13
Fem lag som kämpade och gjorde fantastiska prestationer i helgens 10mila, på hemmaplan. Här en rapportering från ungdomskavlen där vi ställde upp med två lag.
  • Uppdaterad: 2017-05-29 08:31

Fredagens regnväder ställde till det lite för arrangörerna och visst var ytorna snabbt leriga, men vad gjorde det när terräng, banor, rapportering via storbildsskärm och häng med klubbkamrater var på topp. Vi tar det sträcka för sträcka:

Ungdomskavlen startade 10:30 och Jakob och William var rejält taggade när startskottet gick. På storbildsskärmen kunde vi vid första passeringen se att William tagit sig fram bra från sista startled och att Jakob nog gjort en liten krok i början. På upploppet skiljde det dock inte mycket och stor glädje hos lagledarna när båda lagen kom in tätt ihop efter stabila lopp, även om killarna säkert ville kommit lite tidigare. Placering 89 respektive 102 lovade gott. Ut på andra sträckan fick då Ebba och Elsa femton sekunders försprång till jagande Lovisa och Maja. Andra sträckan är rak, vilket innebär att alla lag och löpare har samma bana. Nu blev det högsta fart. Lagen kom in, om möjligt, ännu tätare efter denna sträckan och en del av våra löpare hade nog inte tittat jättemycket på kartan... De hade sprungit och orienterat förbi många lag och låg nu på placering 73 och 76. Målet att få in båda lagen bland de 75 var nära...

Ut på tredje sträckan skickade vi Emil och Tova samt Arvid och Simon. Tova och Simon hade som väntat lite svårt att hänga med Emil och Arvid, men gjorde jättefina lopp och var båda nöjda efter målgång. Emil och Arvid skymtade varandra på väg mot första kontrollen, som dock var gafflad (de hade olika kontroller). Därefter fick inte Arvid det flyt han önskade och Emil kunde få en lucka även om inte han heller gick helt ren. Båda gjorde dock bra lopp och plockade placeringar och nu höjdes pulsen när vi var på placeringarna 42 och 69! Även det andra målet, att få ett lag topp 50, verkade nu möjligt när vi skickade ut "sista-års-ungdomarna" Tilda och Matilda på den avslutande sträckan, som i år var dedikerad till tjejer. Tilda svarade för ett toppenlopp, där hon fick lagets bästa sträckplacering och hon plockade ytterligare fjorton lag för att slutligen gå i mål som 28:e lag. Bästa placeringen på många år för klubben. Matilda fick släppa några lag förbi sig, men kämpade till sig den där 75:e platsen som innebar att vi fått in båda lagen bland de 75 bästa av över 300 startande lag!

Helt fantastiskt kul att följa våra  ungdomar under denna tävling, där de fick visa hur duktiga de är.

Skribent: Jonas Axelsson
Epost: Adressen Gömd

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 

 

Våra sponsorer

 

 

Sparbanken Alingsås

Miramar

 OL-utrustning

Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info