Hoppa till sidans innehåll

25-manna - Reflektioner från ett blåbär

2017-10-09 21:29
Så är man hemma igen efter en helg med orientering. Som nybörjare i sammanhanget slås man av att orienterare är folk som har ordning på torpet.
  • Uppdaterad: 2017-12-01 07:52

Själv kommer jag från andra idrotter där det kan vara lite si och så med inbjudningar och resultat. Det kan ju inte finnas ett bättre system än Eventor. ALLA resultat finns snyggt och prydligt. När jag skulle gå med i klubben förra hösten var det inga oklarheter. Efter ett mail till styrelsen så var det klart.

Snyggt och prydligt var också inbjudan till årets 25manna. Jag var lite tveksam att följa med. Skulle ett blåbär som jag ha en plats? Dock krävdes inte lång övertalning förrän jag tingade en plats. Och det ångrar jag inte.

Tydligt var också resplanen och övriga instruktioner från Reseledare Partick hur resan skulle genomföras. Det stod tydligt att man borde nog ha stövlar eller kängor med sig. Ett medvetet val gjordes och stövlarna lämnades hemma. Det är väl alltid bra väder på 25manna... Icke sa nicke... Redan lördag morgon började det regna. Kommer nog tänka till både en och två gånger nästa gång om stövlarna ska lämnas hemma, eller i alla fall kolla väderprognosen.

Starten gick och alla 378 lag gav sig iväg. Mäktigt. Redan nu på förmiddagen var det ngt geggigt så man fick kryssa sig fram över TC för att klara sig torrskodd upp till tältet. När man står där i tältet och ska ut på i skogen har man mest ångest.. det blir vått, kallt och allmänt oskönt men så till slut tar man mod till sig och ger sig iväg. Då jag inte hade en plats i laget, blev det en Öppen10. Det var också på tydlig inrådan från Reseledaren att Öppen8 kom inte på fråga. Jag skulle allt springa långdistans. Sagt och gjort jag gav mig iväg. Är väl inte dom bästa OLarna i historien men stämplade ju rätt.   Att vara blåbär kan ha sina fördelar. Ibland, ganska ofta, kommer man inte till kontroll som banläggaren tänkt, så kontrollen finns i ens blickfång och inte gömd bakom en sten. Väl tillbaka på TC, dusch och lite lunch var det till att peppa fram laget till bra placering. Laget gjorde en stabil insats...viss insatser klart mer än stabila.

Kvällen avlutades med en gemensam middag på restaurang. Än gång visade Reseledaren prov på organisation. Allt var minutiöst planerat i Excel. Fanns inga oklarheter vad man hade beställt några veckor tidigare, vad och hur mycket man drack till maten. LSOK måste vara en dröm för vilken restaurang som helst. Ordning o reda.

Söndag och OL-medel. Ännu mer gegga och fortfarande inga stövlar. Och jag som inte vill smutsa ner sig. Ångesten innan start ännu större än dagen innan, Mer regn och nu också blåst och 3 km till start. Men det är ju bara att bita ihop  eller som Kelly Clarksson och Susanne sjunger...What Doen't Kill You Makes You Stronger.

Tävlingen gick ngt bättre än dagen innan. Men kunde kanske gå ännu bättre om man hade koll på kontrolldefinitionerna. Det finns ju en massa matnyttig information på lappen man har på armen. Har ju mest haft den med för att alla andra har haft det...

Placeringsmässigt är det inget att skryta med... kom i alla fall in på en tid under dubbla segrartiden i klassen. Däremot kom jag trea i LSOK nyinrättade spurttävling, tid från sista kontoll till målstämpling. Två klasser ungdom och vuxen. Ungdomsklassen vanns av Arvid som spurtade in på 46 sekunder. Inget kunde man göra åt Lina och Jonas, Lina som dessutom vann sin klass, D35. Dom spurtade in på 56s. Själv var man nästan nära..på 1:02.

Tack för en kanonresa... Är det något man ska klaga på är det väl vädret, men det får ju allt tävlingsarrangörerna beställa..bra väder alltså

Nästa år..en ny klubbresa, ett nytt 25manna

Fredrik Bistedt (H50)

Skribent: Patrick Djerf
Epost: This is a mailto link
 Eventor
 
 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
Våra sponsorer
Miramar
Sparbanken Alingsås
Ange alt-text här.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 OL-utrustning

 

 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info