Hoppa till sidans innehåll

Full fart bland elefanter och apor

2015-11-08 21:54
Borås orienteringsklubbar bjöd sedvanligt in till en fullspäckad helg när tävlingarna i O-event avgjordes i helgen. I söndags avslutades tävlingshelgen med orientering inne på Borås zoo, med kontroller runt omkring bland alla djurhägn, bl a ivrigt påhejade av högljudda apor. Klubben hade flera framgångar under alla tre tävlingsdagarna.
  • Uppdaterad: 2015-11-24 20:55

Söndagens tävling drar nästan 3000 deltagare från stora delar av Sverige. Många tar detta som en säsongsavslutning och klubbresa med sina ungdomar. Från Lerums SOK startade ca 30 löpare och det var de yngsta som visade framfötterna. I D10 blev Maja Axelsson 8:a av över 140 deltagare. I klassen U2 kom Nelly Melkstam, Elin Axelsson och Lisa Gunnarsson på platserna 10, 11 och 12 bland över 200 deltagare. Klubbens junior Emma Djerf spurtade in som 9:a i klassen D18 och Vilhelm Melkstam blev 12:a i motsvarande herrjuniorklass. Bland fjortonåringarna sprang Tilda Melkstam in som 16:e tjej och bland killarna lyckades Jakob Gunnarsson bäst med en 19:e plats. Bland de äldre deltagarna från klubben lyckades Jonas Axelsson kämpa sig in som 8:a i H45. Det var några medlemmar som provade på zoo-orienteringen för första gången. Flera av klubbens deltagare passade på att, tillsammans med övriga familjemedlemmar, utnyttja möjligheten att gå en runda inne på zoo efter avslutad tävling. Denna gång i ett lite lugnare tempo.

Tävlingshelgen inleddes redan på fredagskvällen med natt-sprint. Mål var på Borås Arena och banorna gick ibland bostadsområden och campingområdet nordväst därom. Från Lerums SOK tog sig dussinet löpare dit med pannlampor och Torsten Backteman visade att gammal är äldst genom att bli 2:a i H55. Bland ungdomarna lyckades William Sturesson bäst med en 12:e plats i klassen H12. Även Emma Djerf och Emil Axelsson sprang bra i sina klasser och hamnade på placeringarna 13 resp 19. Ungdomarna stannade sedan kvar i Borås hela helgen, med övernattning på en skola och roliga aktiviteter och umgänge utöver orienteringen.

Fredagskvällen bjöd tyvärr även på dramatik med en fotskada för Klara och hon fick tillbringa natten på Borås akut, där det till slut konstaterades att det "bara" var mjukdelsskada. Tur i oturen och vi hoppas på snabb rehab för Klara.

På lördagens ”Up- n Downhill Sprint” hade Lerums SOK nio topp-15-placeringar bland de fjorton deltagarna. Banorna gick upp och nedför Rya Åsar strax väster om Knalleland och bjöd på riktig skogsorientering. Detta trivdes uppenbarligen klubbens representanter med och bland ungdomarna fick Emma Djerf, Saga Backteman och Emil Axelsson till kanonlopp i sina tuffa klasser och blev 3:a och 6:a i D18 respektive 6:a i H14. William Sturesson blev 12:a i H12 liksom Tilda Melkstam i D14. I H18 kämpade Vilhelm Melkstam sig in med 14:e bästa tid. I de äldre klasserna slog både My Engström och Torsten Backteman till med silver och brons i klasserna D55 respektive H55. Björn Engström blev 9:a i H65. 

Skribent: Jonas Axelsson
 Eventor

 

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
Våra sponsorer

 Miramar

 

Sparbanken Alingsås
Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info