Hoppa till sidans innehåll

Orienteringsungdomar i farten på Vårserien, etapp 2.

2013-05-28 08:42
Ett reportage från förra helgens Vårserietävling som av någon anledning aldrig publicerades i Lerumstidningen.
  • Uppdaterad: 2013-06-17 10:19

Lördagen den 18:e maj avgjordes Vårseriens andra omgång på Fontinberget i Kungälv. Starttiden var en timme tidigare än vanligt pga Göteborgsvarvet. Värmen var dock påtaglig redan under förmiddagen för ungdomarna som kämpade i den öppna och fina skogen. Banorna var väl anpassade för denna typ av ungdomstävling där många är med i tävlingssammanhang för första gången. Lerums SOK ställde upp med 22 ungdomar och barn som visade upp klubbens nya fräscha tävlingströjor.

 

För Lerums SOK blev det flera framgångar även denna gång med inte mindre än 14 ungdomar bland de 10 bästa i sin klass. I U-klasserna, där sk skuggning är tillåten, dvs en vuxen eller kompis får följa med som stöd, kom William Sturesson 2:a i klassen U2 och Lisa Gunnarsson 3:a i DU1. Bakom dessa kom Simon Alfredsson 9:a och Ebba Näsman 11:a i U2. Elsa Moqvist, Sara Alfredsson samt Elin Axelsson placerade sig som nr 6, 7 och 10 i DU1.

 

I huvudklasserna genomförde både Matilda Hagstrand och Jakob Gunnarsson sina lopp på ett mycket bra sätt utan egentliga missar någonstans och placerade sig 3:a i klassen D12 respektive 4:a i H12. Emil Axelsson inledde med en större miss till första kontrollen men sprang därefter jämnt med Jakob och hamnade på en 7:e plats. Bland de äldre ungdomarna, vars banor på slutet gick i ett orienteringstekniskt svårare skogsparti, lyckades Emma Djerf och Selma Moqvist bäst när de blev 6:a i D16 respektive D14.

 

Denna deltävling i Vårserien ingår även i något som kallas Ungdomsserien för 14- och 16-åringarna, där resultaten för sju tävlingar under hela året räknas ihop. Även där var detta den andra deltävlingen och totalledare i D16 är Emma Djerf från LSOK.

 

Vårserien fortsätter nu på lördag då det är tävling strax utanför Lindome. LSOK satsar då på att vara ännu fler deltagare. Årets Orienteringsskola i Härskogen avslutades nämligen i tisdags och där har över 50 barn fått lära sig de första grunderna av orienteringsteknik, lekt , umgåtts och haft riktigt kul.

Skribent: Jonas Axelsson
 Eventor

 

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
Våra sponsorer

 Miramar

 

Sparbanken Alingsås
Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info