Hoppa till sidans innehåll

Elin, Maja och Emma medaljörer på Göteborg O-meeting

2017-08-20 19:50
Tre-dagars-tävlingen avgjordes med tuffa etapper i Billdal och i Göteborg. Framgångarna för klubben stod tjejerna för denna gång, med Elin och Maja Axelsson samt Emma Djerf på prispallen.
  • Uppdaterad: 2017-10-15 17:19

Vartannat år arrangeras Göteborgs O-meeting, som är en orienteringstävling med tre etapper på lika många dagar. I år var det en medeldistans på fredagskvällen, sprintorientering på lördagen och långdistans på söndagen. Från Lerums SOK var det ett 30-tal löpare som deltog på minst en etapp. I totalresultatet fick Lerums SOK tre tjejer på prispallen. I D10 vann Elin Axelsson efter tre jämna och bra etapper. Hon var bland de tre snabbaste varje dag. Maja Axelsson var snabbast i D12 på sista etappen, efter att ha varit trea och femma på de första etapperna och sprang in på en mycket fin silverplats totalt. I juniorklassen D20 blev Emma Djerf tvåa totalt.

Fredagens medeldistans överraskade många deltagare med klurig och svår terräng, både att hitta sina kontroller i men även att ta sig fram i. Tävlingen avgjordes i terrängen strax norr om Billdals kyrkogård, delvis i Natura2000-område. Från Lerums SOK var det som vanligt ungdomarna som gjorde bäst resultat. I klassen D16 gjorde Matilda Hagstrand en stark etapp och knep bronsplatsen i tuff konkurrens. På tredje plats kom även Maja Axelsson i D12 och Elin Axelsson i D10.

På lördag förmiddag avgjordes sprintorienteringen bland den kuperade stadsbebyggelsen strax sydväst om Liseberg. Kluriga banor och tuffa trappor att bemästra denna dag. Detta klarade Gabriel Sturesson väldigt bra och blev tvåa i den tuffa klassen H18. Elin Axelsson blev på denna etapp trea i D10 och Maja Axelsson blev femma i D12. I D16 gjorde Tilda Melkstam helgens enda lopp och visade fin form med en femte plats bland många konkurrenter.

På den avslutande långdistansen var tävlingen tillbaka i Billdal med samma mål som fredagen, men med banor i lite annorlunda terräng österut. För klasser med totalresultat användes idag ”omvänd startordning”, vilket innebär att den som leder går ut sist, den som ligger tvåa näst sist etc. På detta sätt blir det spännande att följa tävlingen för publiken och det finns, likt världscupen i skidor, möjlighet att få sitta i ledarsoffan ett tag om man sprungit bra. För LSOK var det Maja Axelsson i klassen D12 som fick sitta i soffan när hon kom i mål. Maja gick ut som tvåa och sprang snabbast av alla sista etappen. Sist startande, ledaren Emma Zettervall från Karlskrona SOK, hade dock för stort försprång sedan tidigare och kunde peta bort Maja från soffan vid målgång. Elin Axelsson var näst snabbast sista etappen i D10. För denna klass var det dock vanlig minutstart, så Elin fick vänta tills alla gått i mål innan det kunde konstateras att hon varit snabbast totalt och därmed vann klassen. Emma Djerf var snabbast på sista etappen och kunde därmed klättra till en total andraplats i D20. Gabriel Sturesson blev femma på sista etappen och sjua totalt i H18.

Skribent: Jonas Axelsson
Epost: Adressen Gömd
 Eventor
 
 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
Våra sponsorer

 Miramar

 

Sparbanken Alingsås
Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info