Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Bacho cup

2017-10-01 21:33
Lerums SOK åkte traditionsenligt med de yngre ungdomarna till denna ungdomstävling, som innebär individuell tävling på lördagen och en stafett på söndagen. Däremellan är det bus och lek både på skolan där man bor och i Lidköpings badhus.
  • Uppdaterad: 2017-11-26 20:27

I år var det ett 20-tal ungdomar upp till 14 år plus ledare som åkte med. Flera av ungdomarna genomförde för första gången en orienteringstävling på egen hand. Resultatmässigt lyckades William Sturesson bäst på den individuella tävlingen med en fjärde plats i H16. Han precis som flera av de mer rutinerade LSOK-ungdomarna sprang en klass över sin egen på denna tävling, då terrängen är lite enklare än vanligt. Detta påverkade naturligtvis resultaten något och fler hade nog annars varit högre upp i resultatlistorna. Det viktigaste denna helg var dock gemenskapen och kompisanda.

På söndagens stafett mönstrade LSOK fem lag i tre olika klasser. I den yngsta klassen, HD10, sprang fyra löpare sin första stafett någonsin. Viggo Näsman på första sträckan, Melker och Viktor Samor på andra och avslutaren Edvin Pettersson sprang jämnt och bra och slutade på en femtonde plats i en snabb tävling. I klassen HD12 hade LSOK flest lag av deltagande klubbar, tre stycken. Lagen var sammansatta för att vara så jämna som möjligt inbördes och placeringarna 17, 21 och 26 vittnar om att så blev fallet. Först in av lagen på första sträckan var Elin Axelsson, en bit före Gustav Hedlund och Maja Haablahe. På andra sträckan sprang Lisa Gunnarsson, Alva Andreasson och Jesper Larsson för respektive lag. På sista sträckan avslutade Maja Axelsson starkt och förde upp sitt lag nio placeringar till en slutlig 17:e plats och strax bakom kämpade Angelin Sundberg och Jakob Jönsson in sina lag med fina lopp.

Laget i H14-klassen stod denna dag för den absolut bästa insatsen. Laget slutade på en andraplats efter att ha jagat täten hela stafetten. På första sträcka överraskade Jonas Olanders med årets snabbaste lopp och låg i rygg på ledande lag in till första växling. På andra sträckan sprang 12-åringen Alexander Nilsson respektlöst och släppte endast dryga minuten till ledande lag. På sista sträckan sprang William Sturesson snabbast av alla, men kom inte helt ikapp grannklubben från Sävedalen som blev segrare för dagen.

Härligt kämpat allihop. Ni är ett härligt gäng att ha hand om!

//Ledarna

H14-killarna på silverplats till vänster.

Skribent: Jonas Axelsson
Epost: Adressen Gömd
 Eventor
 
 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
Våra sponsorer
Miramar
Sparbanken Alingsås
Ange alt-text här.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 OL-utrustning

 

 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info