Hoppa till sidans innehåll

Rapport från helgens tävlingar 26-27/8

2017-08-28 22:35
Det var få deltagare från LSOK på helgens tävlingar. Kanske laddar de flesta inför stundande DM-helger på annat sätt. Några var igång och några fina resultat blev det.
  • Uppdaterad: 2017-10-15 17:19

Hestra IF och Rydboholms IK bjöd på tävlingar båda dagarna från samma Arena vid "Knallestenen" sydöst om Borås. Bitvis fin terräng med mycket stenar och efter de senaste dagarnas regn, väldigt blött i markerna.

På lördagen segrade både Maja och Elin Axelsson i klasserna D12 rerspektive D10 efter att ha gjort bra och stabila lopp båda två. Storebror Emil gjorde en hel del snurror ute i skogen och slutade ganska långt efter som sexa i H16. Björn Engström blev åtta i H65.

På söndagens tävling var banorna betydligt svårare för de yngsta och många hade långa tider. Dessutom var det flera diken i terrängen som de yngsta inte kunde ta sig över var som helst, utan fick springa omvägar. Elin var återigen snabbast i D10, startade sist i klassen men var i mål först. Maja i D12 gjorde en större bom till första kontrollen men sprang sedan bättre och bättre under loppet och slutade fyra, endast en halv minut efter andraplatsen. Emil gjorde ett betydligt bättre lopp denna dag och blev fyra i H16, mindre än två minuter efter segraren och med samma fart som de bästa i D21. Claes Hagstrand gjorde en stabil insats i H50 med en femteplats.

På söndagen var det även Götaälvdalsträffen strax utanför Göta. Här sprang alla Moqvist-tjejerna och bäst placering fick Lovisa i D16 med en fin tredjeplats. Elsa hade högst fart till de flesta kontrollerna i D12, men ett par bommar gjorde att hon fick nöja sig med en femteplats. Selma låg långt in i loppet på pallplats i D21 men även här blev det några bommar och en slutlig åttondeplats. Björn E blev elva i H65.

Skribent: Jonas Axelsson
Epost: Adressen Gömd
 Eventor
 
 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
Våra sponsorer

 Miramar

 

Sparbanken Alingsås
Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info