Hoppa till sidans innehåll

O-ringen 2017

2017-07-30 23:26
38 LSOK:are deltog i O-ringen i Värmland.
  • Uppdaterad: 2017-07-30 23:54

38 orienterare från Lerums SOK deltog i O-Ringen, världens största orienteringstävling, som i år var förlagd till Arvika i Värmland. Tävlingen som sträcker sig över 5 etapper lockade över 15000 deltagare från hela världen. De flesta LSOK:are föredrog den klassiska orienteringslöpningen, men klubben representerades även i MTB-O. Tävlingsterrängen i västra Värmland var som utlovat både tekniskt och fysiskt krävande, alltså i mångt och mycket lik vår hemmaterräng, även om det gick att hålla en något högre löphastighet för de vältränade. Den tuffaste utmaningen var sannolikt etapp 1 vilket överraskade en del av deltagarna. Banläggning och arrangemang fick dock överlag mycket goda vitsord.

Klubbens två elitlöpare Klara och Emma Djerf gjorde, efter inledande djupdykningar på första etappen, riktigt bra insatser i D20 Elit. Klara slutade på en total 34:e placering med en 14:e placering som bästa etapp. Detta i konkurrens med den främsta internationella eliten. Emma sprang jämnt med en 29:e placering som bäst men tvingades avstå sista etappen pga en stukad fot.

I yngre juniorklasserna gjorde Selma Moqvist och Gabriel Sturesson fina insatser. Efter en mindre bra inledning slutade Selma på 22:a plats i D18, med en mycket fin 5:e plats som bästa etapp. Gabriel började också tveksamt men jobbade upp sig till plats 77 i H18. Det var omkring 140-150 deltagare i dessa klasser.

Lerums ungdomar gjorde som vanligt fina prestationer, och några åkte hem med riktigt bra resultat. I D11 blev Elsa Moqvist totalt 5:a efter att ha radat upp etapplaceringarna 2, 3 och 5. Hon var endast 27 sek från etappseger andra dagen efter vilken hon även ledde tävlingen totalt. I D10 blev Elin Axelsson också total 5:a efter fina etapper med en 4:e plats som bäst. Även äldre brodern Emil Axelsson gjorde en stark avslutning av tävlingen och sprang in på en total 11:e plats i H15 (5:e bästa etapp).

Övriga fina ungdomsplaceringar togs av Maja Axelsson, 19:e i D12, Lisa Gunnarsson, 7:e i D12 Kort, William Sturesson ,43:e i H14, Lovisa Moqvist 54:e i D15. Bland de vuxna deltagarna märks Kent Eriksson, 16:e i H65.

Fotograf: Magnus Gunnarsson

Skribent: Pär Moqvist

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 

 

Våra sponsorer

 

 

Sparbanken Alingsås

Miramar

 OL-utrustning

Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info