Hoppa till sidans innehåll

U-tiomila 2017

2017-08-06 19:36
Fyra löpare från klubben tog chansen att springa Ungdomens tiomila nu i helgen. Två i klassen HD12 och två i HD18.
  • Uppdaterad: 2017-08-06 21:31

I skogarna strax norr om Ambjörnarp, en knapp mil söder om Tranemo, avgjordes årets U-tiomila.

Som vanligt startade tävlingen med stafetten för de yngsta, klassen HD12 på fredagskvällen. Från klubben var Maja och Elin Axelsson med för att springa första och tredje sträckan i ett kombinationslag med Frölunda OL. I startögonblicket skadar sig Maja i ljumsken och måste avbryta redan på väg till startpunkten. Hela laget stod dock just där och efter en kort överläggning tog Frölunda-killen Alexander, som skulle dubblera på tredje sträckan, Majas SI-pinne och nummerlapp och stack iväg, några minuter efter klungan. Han springer riktigt bra trots utebliven uppvärmning och kommer ikapp de sista löparna och växlar över till Martin på andra sträckan som plockar elva placeringar och laget ligger nu på placering 100 när Elin springer ut på tredje sträckan. Elin springer om sjutton lag på en snabblöpt bana mestadels på stig. Hon växlar över till Marcus Lamm som far runt sin bana med trettonde snabbast tid och tar in laget på en fin 61:a plats. Laget nöjda efteråt, men alla ledsna att Maja skadat sig. Maja skulle även sprungit en sträcka i HD18-stafetten så nu blev det till att leta löpare till det laget...

I HD18-stafetten var det från början sju Frölundakillar, en från IK Uven och så Emil och Gabriel från LSOK. En sjuk kille och en skadad Maja innebar att vi tog in löpare från Kungälv och från Sjövalla, så nu var vi ett riktigt gôtt göteborgsgäng!

Klockan 03.00 gick starten för de 76 lagen och Martin Lamm sprang iväg på den första nattsträckan. Han springer bra och kommer in endast 3,5 minuter efter täten. Axel och Johan springer de andra nattsträckorna och har det lite tyngre, tappar en hel del tid, men håller i princip placeringen kring 40. På den 7 km långa fjärde sträckan springer Gabriel ut med pannlampa, men behöver bara ha den på i det första grönområdet och kan sedan ha den släckt. Gabriel gör ett bra lopp och plockar sex placeringar. Skönt besked efter en lite tyngre vecka på O-ringen efter en långdragen infektion.

Sträckorna 5, 6 och 7 är korta gula banor som klarades av i hög fart av syskonen Fabian och Linus Allinder (dubblerar), Marcus Lamm samt Karl Aderstedt. Laget är nu uppe på 27:e plats. På de orange sträckorna 8 och 9 har Zebastian och Edvin det lite tufft, gör en del misstag och tappar både tid och placeringar när de andra lagen har starkare löpare. Emil går ut på den 7 km långa sista sträckan som 44:e löpare, men med möjlighet att plocka en hel del om han gör vad han kan. Emil springer med gipsad tumme, efter att ha fått en spricka i skelettet på sista O-ringenetappen. Väl inplastad arm i det regniga vädret, med en avklippt OL-strumpa utanpå som rivskydd gav en del kommentarer från publiken. Detta var inget som störde Emil som såg stark och fokuserad ut vid varvningen halvvägs och som plockade löpare efter löpare med ett stabilt lopp. Emil tar upp laget till en slutlig 35:e plats och tappar endast ca 4 min på täten.

Kul att vår klubb kunde stötta med löpare i denna stafett, men nästa år har vi väl ett eget lag?

Skribent: Jonas Axelsson
Epost: Adressen Gömd

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 

 

Våra sponsorer

 

 

Sparbanken Alingsås

Miramar

 OL-utrustning

Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info