Hoppa till sidans innehåll

Guld till Maja och silver till Emil på GM

2018-08-12 22:35
Maja tog guld i klassen D13 och Emil silver i H16 på lördagens långdistans. William missade pallen med 15 sekunder och blev 6:a. William ledde i H15 på fredagens sprint långt in i loppet, gjorde sedan ett misstag och blev 7:a.
  • Uppdaterad: 2018-08-12 22:38

I helgen avgjordes Götalandsmästerskapen (GM) i orientering för 13-16-åringar. Från Lerums SOK var det fem ungdomar som representerade Göteborgs distrikt, Emil, Maja, William, Jakob och Ebba.

På fredagskvällen var det sprint inne i Eksjö samhälle, med snabba beslut, hög fart och segrartider runt 15 min. Bäst av Lerumslöparna var denna kväll var William i klassen H15 som ledde mer än halva loppet, men gjorde ett misstag till 10:e kontrollen och slutade på en 6:e plats, endast 36 sekunder efter segraren. Maja blev 12:a i D13, efter en hel del mindre misstag utefter banan.

Lördagens långdistanstävling avgjordes i skogarna strax norr om Naturreservatet Skurugata. Maja visade att formen från sommarens O-ringen hållit i sig och var snabbast av alla tjejerna i klassen D13. Guld till Maja och Götalandsmästare!

Bild: Maja efter prisutdelning, med Distriktets maskot "Glenn".
Hon startade lite osäkert och efter ett misstag till andra kontrollen låg hon 10:a, dryga minuten efter ledaren. Därefter gick det desto bättre och hon plockade placering efter placering samt avslutade väldigt starkt i de branta uppförsbackarna på slutet av banan.

Storebror Emil ville inte vara sämre och gjorde ett av årets bästa lopp när han tog silver i klassen H16, mindre än minuten efter segraren Jesper Johansson. Emil gjorde ett jämnt och stabilt lopp och höll högre fart än de flesta. Några mindre misstag blev det, men han undvek större missar som flera av de vassaste konkurrenterna gjorde. 

Även William gjorde ett mycket bra lopp och blev 7:a i H15, endast 15 sekunder från bronsplatsen. Ett par misstag utefter banan blev det som säkert grämer William.

På söndagen avgjordes distriktsstafetten. Deltagarna representerade femton distrikt och i laget ska det vara en H16-löpare, en D14, en H14 och så avslutar en D16-tjej. Maja var med i Göteborgs OFs tredjelag som blev bästa Göteborgslag till slut med en femte plats. Jakob sparng första sträckan i Göteborgs OF 6 som blev 11:a. Ebba sprang i Göteborgs OF 14 som kom på 40:e plats. Tyvärr var det många lag som inte blev godkända, då de inte varit vid rätt kontroll någonstans, vilket gjorde att bla flera distrikts förstalag inte fullföljde.

I GM görs även en sammanräkning för att kunna kora bästa distrikt, vilket grundar sig på resultaten under helgens tävlingar. Göteborgs distrikt kom på andra plats efter Småland. Mycket bra bevis för att Göteborgs ungdomar håller hög klass
Skribent: Jonas Axelsson
Epost: Adressen Gömd
 Eventor

 

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer

 Miramar

 

Sparbanken Alingsås
Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info