Hoppa till sidans innehåll

Vårserien

2018-06-24 10:58
Vårserien är avgjord efter 5 etapper och LSOK fick två totalsegrare. Elsa Moqvist och Emil Axelsson vann sina klasser D12 och H16. Grattis!
  • Uppdaterad: 2018-06-24 11:00

Göteborgsdistriktets stora ungdomstävling i orientering, Vårserien, avslutades i lördags efter 5 etapper. Tävlingen, som enbart har ungdomsklasser, lockade i genomsnitt 550 deltagare per etapp vilket är rekord sedan starten 1974. Lerums SOK har haft 45 ungdomar som deltagit på någon av etapperna, och för många var det första gången man provade på att tävla.

Etapperna har genomförts i och runt om Göteborg, med avslutningen förlagd till Skatås motionscentral. Det var lite skiftande svårighetsgrad vid tävlingarna, och den avslutande etappen tillhörde nog en av de lättare rent orienteringstekniskt. Tävlingen bygger på de 3 bästa placeringarna och Lerums SOK fick två stycken totalsegrare, Elsa Moqvist i D12 och Emil Axelsson i H16. Elsa hade sedan tidigare två etappsegrar och en andraplats, och fortsatte den fina sviten med ytterligare en andraplats vid sista etappen. Segern fick hon dela med Miranda Wallström från Sävedalens AIK som slutade på samma poäng.

Emil hade också två etappsegrar och en tredjeplats vilket gav honom en betryggande marginal till andraplatsen som togs av Felix Drejmo från OK Landehof.

Lerums SOK fick även tre andraplatser genom Levin Lummander (H14 Kort), Sara Alfredsson (D12 Kort) och Simon Alfredsson (H16 Kort), samt fina tredjeplatser genom William Sturesson (H16) och Maja Axelsson (D14).

Alla som deltagit i minst 3 etapper erhåller en plakett, som finns att hämta hemma hos Pär Moqvist.

Det har varit roligt att se alla ungdomar, syskon och föräldrar komma ut på denna trevliga tävling! Vi ses till hösten!

Skribent: Pär Moqvist
 Eventor

 

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer

 Miramar

 

Sparbanken Alingsås
Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info