Hoppa till sidans innehåll

William, Lovisa och Emil pristagare i USM

2018-09-02 22:59
Lerums SOK fick hela tre pristagare vid Ungdoms-SM i orientering i Luleå i helgen.
  • Uppdaterad: 2018-09-02 22:59

William Sturesson, Lovisa Moqvist och Emil Axelsson imponerande stort i sina klasser med över 100 deltagare, genom att placera sig bland de 10 främsta och därmed erhålla Orienteringsförbundets SM-tecken. För William blev helgen en riktig fullträff med placeringarna 6 respektive 5 i sprint och långdistans. Lovisa inledde stabilt med en 18:e plats i sprint, och följde sedan upp på långdistansen med en mycket fin 9:e plats. Emil toppade på fredagen med en jättefin 9:e plats i sprint och slutade 22:a i långdistansen. Sprinttävlingen kring kyrkstugorna i Gammelstad blev både klurig och utslagsgivande, även om banan också innehöll mer löpbetonade avsnitt. Svårigheten bestod främst i att hitta rätt bland ett större antal oregelbundet placerade hus. Jakob Gunnarsson gjorde också ett fint lopp och slutade på 50:e plats i den hårda konkurrensen.

Långdistansen blev särdeles utmanande med långa sluttningar utan tydliga hållpunkter. Underlaget var stenigt med flertalet klapperstensfält. Det gällde att sålla i detaljerna och hitta de få hållpunkter som gick att använda. William hanterade svårigheterna väl och gjorde ett mycket jämnt lopp utan större misstag, och kunde gå i mål endast 1,5 min efter segraren i H15. Det var större spridning i D16 men Lovisa gjorde också ett mycket stabilt lopp och med endast ett mindre misstag kunde hon spurta i mål som bästa göteborgare cirka 4 min efter tredjeplatsen. Emil och Jakob var mindre nöjda efter ett antal misstag men fullföljde ändå med klart godkända resultat i tuff konkurrens från hela Sverige.

En kul notis: För Lovisa var detta årets tredje ungdoms-SM, då hon under vintern placerat sig som bäst 21:a i längdåkning och 2:a i skidorientering.

Vi är stolta över våra duktiga ungdomar som tränat flitigt i många år för att kunna nå dessa fina resultat!

 

En glad Lovisa vid prisutdelningen efter långdistansen i USM.

Skribent: Pär Moqvist
 Eventor

 

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer

 Miramar

 

Sparbanken Alingsås
Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info