Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträning


Orientering är något för dig som älskar att vara ute i naturen och röra på dig och att träffa kompisar i olika åldrar och göra roliga utmaningar och att lösa problem, och inte är rädd för att kämpa lite och ta i om det behövs!

Varje vår i april-maj försöker vi ordna en Orienteringsskola för nya ungdomar i åldern 7-12 år som är intresserade av att lära sig mer om orientering.

 

Vårens nybörjarkurs går vid Lerums SOKs  fina klubbstuga uppe i Härskogen och vi träffas ett antal torsdagar under våren för att lära oss att förstå hur en karta fungerar, leka och testa på att orientera tillsammans.

Tid: 18-19.30 (ca)  vi avslutar i klubbstugan med gemensam liten fika och genomgång av dagens äventyr.

Datum: Torsdagar  12/4,  19/4, 26/4, 3/5, 17/5 samt fyra ”testa-på” tävlingar lördag  5/5, tisdag 22/5, lördag 2/6 samt lördag 9/6.

Observera att vi vill att en vuxen följer med barnen under kursen.

Anmälningsavgift: 400kr, betalas in samtidigt som anmälan är bekräftad.

Betalas till bankgiro 5906-9401, ange ”OL-skola” + barnets namn/personnummer.

I avgiften ingår T-shirt, pannband fika, medlemsavgift samt möjlighet att gratis testa valfritt antal OL-tävlingar under 2018.

Ungdomarna tränar på torsdagar under våren (mars-juni) och hösten (augusti till november). Då finns det orienteringsbanor med teknikträningsmoment som passar alla nivåer. Ungdomarna är uppdelade i olika träningsgrupper utifrån det egna kunnandet och är färgkodat från grön nivå för de yngsta i orienteringsskolan till violett nivå för de mest avancerade ungdomarna. Se dokumentet om färgtrappan tydligare beskrivning av de olika färgerna. Träningarna utgår från olika platser runt om i och kring Lerums kommun. Vi försöker att hålla oss på ett bilavstånd max 20-30 min från Lerum.

Ha som vana att alltid kolla i kalendern på hemsidan dagarna innan träningen för att se vad som gäller om samlingsplats, tid och om man ska ha med något särskilt till träningen. 

På tisdagar har vi löpträning året runt med start från vår klubbstuga i Härskogen kl. 18:30. Då är alla som vill vara med välkomna - vuxen som barn. Under den ljusa årstiden springer vi i terrängen, annars håller vi oss till elljusspåren - ofta med någon form av intervallträning. För de yngre ungdomarna sker löpningen under lekfulla former.  Efter träningen kan man duscha och basta och umgås med övriga klubbmedlemmar över en fika till självkostnadspris. Vi delar här på ansvaret att ordna fika och städa klubbstugan enligt en stugvärdslista.

Uppdaterad: 16 APR 2018 21:21 Skribent: Andreas Näsman
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer

 

 
 
 
 
Ange alt-text här.

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Kent Eriksson, Odenius väg 9
44339 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info