Hoppa till sidans innehåll

Fin SM-helg

16 SEP 2018 20:01
Gabriel, Emil och William gjorde en stark gemensam insats i söndagens SM-stafett och blev bästa göteborgslag i H20! På medel-SM tog sig Emil till A-final i H18.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2018 20:07

SM-helgen i Hok strax söder om Jönköping är över och vi kan summera flera fina insatser av våra (få) löpare.

På fredagens kval til medeldistans överaskade 16-åriga Emil Axelsson med att få till ett riktigt bra lopp i H18-klassen, blev 7:a i sitt kvalheat och tog sig därmed till A-final på lördagen. Det var riktigt tätt mellan löparna i de fyra heaten och det gällde att ha sekunderna med sig så man blev en av de tio av fyrtio som gick till A-final. Gabriel hade inte det riktiga flytet i skogen på fredagen, blev 23:a och därmed blev det C-final. 

På lördagens finaler startade Gabriel med att springa till fel start (publiktävlingens) och fick sprinta till rätt, starta 40 sekunder för sent och hade pulsen uppe rejält när han gav sig iväg. inte bästa laddingen skulle det visa sig och det blev några misstag i början på banan. En 12:e plats i c-final blev det för Gabriel, endast 3 minuter efter.

För Emil var det upp till bevis mot de bästa 16-18-åringarna i A-final. Tyvärr blev det några för många misstag, varav en lite större på 2,5 minuter. Totalt kanske 4 minuters misstag och han slutade 7,5 min efter segraren, men är trots allt nöjd med en 30:e plats och bästa göteborgare. Målet var att ta sig till A-final!

På söndagens stafett hade klubben lag anmält i D20 och H20. Tyvärr blev Selma inte frisk från sin förkylning och ingen reserv gick att få tag i, så Tilda och Matilda fick springa de två första sträckorna och sedan avbryta tävlingen. Båda sprang dock bra och var hyggligt nöjda efter loppen. En bra genomkörare blev det och laget låg på plats 34 efter två sträckor.

I H20 var det 65 lag på startlinjen och för Lerums SOK mönstrades ett ungt lag med Gabriel (18 år), Emil (16 år) och William 15 år. Samma löpare kan springa två år till tillsammans i klassen... Gabriel inledde stabilt, låg 37 vid varvning halvvägs. Plockade därifrån och in i mål 10 lag och växlade över till Emil som 27:e lag och ca 8 min efter tätlaget.

Emil hade ett bra flyt hela banan och plockade placeringar under hela loppet. Vid varvning låg han 23:a, strax bakom GMOK och på andra slingan tappade han bara 1 minut på ledarlaget (totalt 3 min), plockade flera lag och kom in till växling som lag nr 16! 

William rusade iväg med siktet inställt framåt. Bakom gick flera jagande lag ut, med namnkunniga 18- och 20-åringar, och några av dessa blev dock för svåra att hålla undan för. William gjorde ett riktigt bra lopp, höll GMOK bakom oss, och kunde ta laget i mål på en sensationell 22:a plats! Ingen av grabbarna som trodde på det innan start... Som bonus blev vi även  bästa göteborgslag i H20, före GMOK, SAIK och OK Landehof.

Gabriel, Emil och William

En riktigt kul helg har det varit att följa våra ungdomar. Leendet kommer att sitta i några dagar...

Skribent: Jonas Axelsson
Epost: Adressen Gömd
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info