Hoppa till sidans innehåll

Guld i USM

17 SEP 2019 15:41
William säkrade stafett-guld i Ungdoms-SM i orientering!
  • Uppdaterad: 17 SEP 2019 15:41

William Sturesson från Lerums SOK säkrade stafettsegern för Göteborg när Ungdoms-SM i orientering avgjordes i Oskarshamn i helgen. Tävlingarna som inleddes i fredags med en Sprint i stadsmiljö fortsatte på lördagen med långdistans i skog och avslutades med en prestigefylld distriktsstafett på söndagen. 

Lerums SOK hade två deltagare på plats; Ebba Näsman 15 år och William Sturesson 16 år.

Både Ebba och William började bra i sprinten och för Williams del resulterade det i en väldigt fin 5:e plats av över 100 startande 16-års killar. Detta följde han upp med en 11:e plats på långdistansen.

Ebbas lyckades bäst på sprinten där hon som 3:e bästa Göteborgstjej kom på en 45 plats bland Sveriges främsta 15-åringar. Lördagens långdistans var hon mindre nöjd med efter flera misstag i den ganska svårorienterade Oskarshamnsterrängen.

På söndagens distriktsstafett kom den riktigt stora framgången, då William på sista sträckan kunde rycka loss och ta Göteborgsdistriktet till seger.

I distriktsstafetten deltar två tjejer, 15 och 16 år, samt två killar 15 och 16 år. Göteborgs förstalag låg med långt framme under hela stafetten och när det var dags för William att gå ut på den fjärde och sista sträckan så gjorde han det i ledning, dryga 20 sek före nästa lag. En bit in på banan var William uppsprungen av Västergötlands löpare, men på sista biten in mot mål kunde William tack vare bra orientering rycka till sig en liten ledning. Från sista kontrollen kunde han defilera i mål och korsa mållinjen som segrare tillsammans med sina lagkamrater.

Förutom William sprang i laget Ida Bengtsson (OK Alehof), Gunnar Fovaeus (Sävedalens AIK) och Eleonora Alinder (Sjövalla FK).

Länk till Lerums tidning

Skribent: Sören Sturesson
Epost: This is a mailto link
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info