Hoppa till sidans innehåll

Resultat medlemsenkät

26 MAJ 2015 21:51
Tack för alla synpunkter samt förslag som kommit fram! Alla som vill engagera sig i idéer som kommit upp eller har nya förslag är förstås mer än välkomna att höra av sig till För17-kommittén eller till styrelsen.
  • Skapad: 26 MAJ 2015 21:51

LSOK:s medlemsenkät, våren 2015

Kort sammanfattning av resultatet samt några åtgärder som kommit upp på klubbmötet och inom För17-kommittén.

 

  • Enkäten gav ett bra gensvar med ca 60 st inlämnade svar, huvudsakligen från vuxna klubbmedlemmar men även en del barn och ungdomar (5 st). De flesta är mycket positiva till enkäten vilket gör det viktigt att återkoppla med resultatet och konkreta förslag så snart som möjligt.

  • Behovet av utökad träning och nya aktiviteter verkar inte vara så stort. Många tycker att det i stort sett är bra idag, men några förslag kom upp, bl.a. finns det intresse för att starta aktiviteter med skidträning, gym och MTB-orientering. Åtgärd: Ingemar bjuder in till MTB-träning på tisdagarna i Härskogen med målet att några ska delta vid O-ringen i Borås.

  • Drygt hälften av svaren är positiva till att undersöka alternativ/komplement till Härskogen på tisdagar (i första hand Riddarsten). Ett 10-tal svar var negativa till förslaget och resten har ingen uppfattning. Åtgärd: styrelsen tar ansvar för att utreda Riddarsten eller andra möjligheter.

  • Ungdomarnas intresse tillvaratas bra enligt de flesta, men det finns förslag på olika sätt att förbättra situationen ytterligare. Åtgärd: ORK arbeta fram konkreta förslag utifrån enkätsvaren och ungdomarnas egna idéer.

  • Hur värvar vi fler medlemmar? – fortsätt att satsa på nybörjarkurserna men försök att engagera föräldrarna redan från början genom att lämna tydlig information, erbjuda kontaktperson bland befintliga medlemmar, klubbvärd som fokuserar på de vuxna i samband med nybörjarkurser och träningar, tydliga uppgifter för nya vuxna i klubben, motions-OL m.m. Åtgärd: arbetssättet bör utvecklas vidare t.ex. i samarbete mellan För17 och ORK.

  • Ett annat sätt att nå nya medlemmar är att jobba med skolorna i Lerum, särskilt viktigt nu när vi har så många bra kartor nära skolorna i kommunen. Det bästa sättet är att utbilda idrottslärare så att de blir positiva och engagerade för orientering. Åtgärd: För17 undersöker möjligheten att tillämpa samma modell som Susanne Cox jobbat med i andra kommuner och skolor.

  • De flesta är nöjda med information via hemsida och mail dock efterlyses protokoll från styrelsemöten och ett ”ordförandeord” som sammanfattar vad som händer i klubben. Tryckt information i form av informationsblad om klubben skulle också vara bra.

  • Slutligen tycker de flesta att nyckelord som glädje, gemenskap, engagemang, för alla, trivsamt, kul att vara i naturen, det är inne att vara ute etc är det som ska känneteckna verksamheten. Tävling och konkurrens nämns inte i första hand! Framgången kommer kanske av bara farten om man trivs…

En mer komplett sammanställning av enkätresultaten kommer att finnas tillgänglig på hemsidan inom kort. Vår ambition är att ha denna som bas när vi jobbar vidare med förslag till utveckling av klubben.

Alla som vill engagera sig i idéer som kommit upp är förstås mer än välkomna att höra av sig till För17-kommittén eller till styrelsen. Tänk på att vi tillsammans är klubben och att vi alla har ansvar för hur klubben utvecklas!


För17-kommittén

Ingemar Gunnarsson, Nina Djerf, Stefan O Jansson, Bertil Thomas, Göran Leffler & Christina Nilsson

 

Här finns texten som pdf

Skribent: Christina Nilsson
Epost: This is a mailto link
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info