Hoppa till sidans innehåll

SM-brons till Lovisa Moqvist

27 FEB 2019 22:31
Lovisa tog brons i SM medeldistans i skidorientering.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2019 22:31

I helgen var ett gäng på fyra LSOK:are i Östersund för att vara med på SM medeldistans i skidorientering. Nåväl, SM gällde enbart elitklasserna där Lovisa ställde upp i D18, för övriga var det publiktävlingar.

Förhållandena var minst sagt spännande då det omväxlande töat, regnat och frusit till dagarna före tävlingen. Dagstemperaturen steg till 5-6 plusgrader, men arrangörerna hade ändå lyckats få till bra spår och rättvisa förhållanden.

SM-klasserna hade masstart med gafflade banor och varvning. Det kan lätt bli lite trängsel i spåren av detta, men Lovisa kom iväg bra och varvade trots några mindre misstag först av alla. Ellen Blennow, Falköping jagade cirka 20 sekunder bakom. Andra varvet visade sig dock vara längre än det första och Lovisas marginal räckte inte riktigt till seger, men hon kunde ändå sluta på en fantastiskt fin 3:e plats. Tiden upp till segrande Lilian Palm, Vansbro, var endast 1 minut på 6,8 km åkning.

I publiktävlingarna gjorde lillasyster Elsa sin tävlingsdebut i skidorientering. För ungdomarna var dessa tävlingar en del av Nordiska Ungdomsspelen (NUS) där en rad olika vintersporter ingår med gemensamt arrangemang på lördagkvällen. Elsa gjorde två riktigt fina lopp och placerade sig 3:a och 4:a några få minuter från segern. Därmed tog hon en medalj i NUS!

De äldre gentlemännen Olle och Pär hade gjort upp om att båda tävla i H50. Dock fegade undertecknad ur på lördagen och tog Öppen Mellan istället, där han dock var nära segern. Alltmedan Olle gjorde en relativt sett ganska schysst insats i H50 med en 10:e plats bland en hel del meriterade skidO-gubbar. Till söndagen vågade sig Pär ut i H50 och drog till med en 6:e plats medan Olle helst vill glömma den dagen.

Vi åkte hem glada och nöjda och Lovisa och Olle ser redan fram emot nästa SM-helg i Malung.

Efter tävlingarna fick Lovisa beskedet att hon blivit uttagen till Ungdoms-EM i Piteå i slutet av mars. Där kommer hon representera Sverige och tävla i fyra olika distanser mot åkare från hela Europa och Ryssland. Lerums SOK är stolta och önskar ett stort grattis till Lovisa!

Resultat:

Lördag inkl. SM:

https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=23891&groupBy=EventClass

Söndag:

https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=23893&groupBy=EventClass

Lovisa varvar först av alla i D18 vid SM medeldistans i skidorientering.

Lovisa bronsmedaljör i D18.

Skribent: Pär Moqvist
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info