Hoppa till sidans innehåll

Björn Engström - Till minne

11 JUL 2018 14:31
En av de sista dagarna i årets varma och vackra maj månad nådde oss i LSOK ett mycket sorgligt besked. Vår käre klubbkamrat Björn Engström hade gått bort under en orienteringstävling i Norge.
  • Skapad: 11 JUL 2018 14:31

Förutom att saknaden och sorgen är stor, särskilt när någon rycks bort alldeles för tidigt, väcks också många tankar och minnen till liv om allt som Björn med sitt engagemang och sin outtröttliga energi bidragit med till LSOK.

Första gången Björn gjorde entré i vår klubbstuga var 1995 när han och familjen blev medlemmar i vår klubb samtidigt som äldsta dottern Lisa började en nybörjarkurs. Björn hade själv provat på orientering under 70-talet i OK Västanfläkt (numera Frölunda OK) och deltagit i några tävlingar i nybörjarklassen H17N, men det var nu när han kom till LSOK som han började orientera på allvar.

Björn och familjen engagerade sig allt mer i LSOK och orienteringssporten. Björn blev ungdomsledare och samtidigt förkovrade han sig i tekniken med karta och kompass även för egen del. Till en början med begränsade tävlingsframgångar, men snart nog förstod vi ”gamla rävar” i H45 att det gällde att gå rätt och snabbt så att man inte fick stryk av en ”nybörjare”. Björn har allt sedan dess fortsatt att tävla flitigt, ca 30-40 tävlingar per år, gärna tillsammans med My och deras fyra barn (Lisa, Jonna, Ida och Hugo) som anlände till tävlingar och träningar i deras specialinredda folkabuss.

Björn har också varit aktiv i många av LSOK´s olika verksamheter så som styrelsen, ungdomskommittén och på senare år allt mer i tekniska kommittén med allehanda tävlingsarrangemang. Han blev ganska snart en duktig banläggare och har lagt banorna vid många av LSOK´s arrangemang så även vid Göteborgsdubbeln i år. Han fastnade även för precisionsorientering (PreO) där han och My tävlat och arrangerat. Vid SM 2014 var My tävlingsledare och Björn banläggare för en tävling i Vättlefjällsterrängen. Ett, av de tävlande, mycket uppskattat arrangemang. Det mesta Björn tog sig an genomförde han på bästa sätt med noggrannhet och stort engagemang. Man kunde lita på att Björn fixade det han åtog sig.

Trots alla insatser för LSOK varav jag bara räknat upp en bråkdel så är det ändå den goda vännen och klubbkompisen Björn Engström vi minns mest. Han var alltid omtänksam, hjälpsam och positiv - helt enkelt ett föredöme i kamratskap. Ingen var för mer än någon annan i Björns värd. Saknaden är stor för oss som lärt känna honom. Ändå känns det som en liten tröst att Björn fick lämna jordelivet när han gjorde det roligaste han visste – orientera i skog och mark.

Tack för allt Björn – från oss alla i LSOK

Ingemar Gunnarsson

Skribent: Patrick Djerf
Epost: This is a mailto link
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info