Hoppa till sidans innehåll

Junior-VM - Dag 3 & 4

26 FEB 2020 22:34
Lerums SOK:s Lovisa Moqvist representerar Sverige i Junior-VM i skidorientering.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2020 22:34

Junior-VM i skidorientering - Dag 3

Medeldistansen hade masstart med två gafflade slingor och varvning. Lovisa fick ett fint flyt från start och varvade som 7:a endast 40 sek efter täten. Efter en del strul vid kartbytet kommer hon i mål som 9:e dam, en knappt minut efter segraren!!! Bästa svenska och klart bättre än hon hade hoppats på 😀😀😀

Intressant i detta lopp var dels att Lovisa fick spendera nästan en minut extra vid kartbytet innan hon fick rätt karta. Dels att hennes km-tid på 4:37 var det snabbaste lopp hon någonsin kört, i paritet med damseniorerna!

Junior-VM i skidorientering - Dag 4

Sverige hade två stafettlag med i D20-klassen. Lovisa fick åka sträcka 3 i förstalaget tillsammans med Elin Schagerström (Garphyttan) och Ellen Blennow (Falköping). Elin inledde starkt och växlade som ledare i en tätklunga på fyra lag, med Ryssland och Finland strax efter. Norge kom in 2 minuter efter och de och Schweiz var i princip redan avhängda, även om Norge gjorde ett tappert försök att hämta in lite på sista sträckan. Finland drog ifrån på andrasträckan och skapade en lucka på 2 minuter, men Ellen hängde med Ryssland fint in mot växling. Lovisa fick alltså förmånen att gå ut ihop med guldmedaljören från långdistansen, Olesia Riazanova. Lovisa tappade någon minut på henne, men höll ändå hög fart och koll på orienteringen, så att i mål kunde hon glida in som tredje nation. Finland vann ohotat och Ryssland alltså på silverplats. GRATTIS Sverige och Lovisa till bronsmedaljen !!!

Extra kul också med tre sörlänningar i Sveriges förstalag!

Glada bronsmedaljörer i JVM skidorientering: Lovisa Moqvist, Elin Schagerström och Ellen Blennow. Foto: Svensk skidorientering.
Skribent: Pär Moqvist
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info