Hoppa till sidans innehåll

Junior-VM SkidO - Dag 1 & 2

25 FEB 2020 19:47
Lerums SOK:s Lovisa Moqvist representerar Sverige i Junior-VM i skidorientering.
  • Skapad: 25 FEB 2020 19:47

Junior-VM i skidorientering - Dag 1 & 2
JVM i skidorientering pågår uppe i Vindeln/Umeå med de allra bästa åkarna på plats. Lovisa Moqvist är uttagen att representera Sverige på damsidan tillsammans med 5 andra tjejer i åldern 18-20 år. Som 18-åring i klassen Women 20 så är det givetvis tufft att hävda sig bland världseliten, med åkare från bl.a. Ryssland, Norge, Finland och Schweiz i toppen. Lovisa hade därför försiktiga målsättningar inför tävlingarna, som även utgjorde SM i sprint och långdistans.
Sprinten, som gick i lördags, är lite av Lovisas specialitet, då hon bl.a. vunnit en cuptävling tidigare i vinter. Och hon åkte riktigt fort, men en 1,5 minuts bom tog henne från 12:e till 24:e plats i slutet av loppet. Segrade gjorde Elin Schagerström så ett svenskt guld blev det i alla fall, och Lovisa blev näst bästa svenska och tog därmed SM-silver 💪💪🍾🍾
Det var med viss respekt som Lovisa tog sig an långdistansen dagen efter - 14,8 km i kuperad terräng med både västerbottniska berg och grusåsar. En tuff utmaning med segrartid på över 75 minuter, mycket smalspår och komplexa vägval. "Jag genomför loppet i stort sett enligt min plan, några mindre vägvalsmisstag som man får vara beredd på. Men sedan gör jag en 3 minuters bom när det är 10 minuter kvar, och tappar 8 placeringar på det." säger Lovisa. 12 minuter efter i mål slutar dock Lovisa på en helt okej 23:e plats.
Efter helgens tävlingar kunde även slutställningen i Gynnarnas Juniorcup räknas ihop. Lovisa hade sedan tidigare 3 segrar och därmed tog hon hem förstaplatsen (och en segercheck) i D18 - GRATTIS!!!

Lovisa Moqvist, segrare i Gynnarnas Juniorcup D18, flankerad av Elsa Hermansson och Vendela Söderqvist.

Skribent: Pär Moqvist
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info