Hoppa till sidans innehåll

Rapport från SOL-skolan

22 AUG 2020 10:28
Nu finns en rapport från årets SOL-skola. Samtidigt vill vi skicka ett stort tack till ledarna som genomfört och planerat lägret på ett föredömligt sätt.
Tack - Klara, Maja, Gabriel, Matilda, Jakob och William!
  • Skapad: 22 AUG 2020 10:28

Rapport från SOL-Skolan 2020

av: Maja Gunnarsson
Rapporten i PDF-format...

Mellan den 10 och 13 augusti samlades 29 glada barn mellan 8 och 15 år och 6 glada ledare i Riddarsten för 4 dagars Orienteringsläger. Sol-skolan höll på från 9-15 varje dag och veckan var fylld av roliga träningar, lekar och aktiviteter. Deltagarna bestod dels av gamla medlemmar i LSOK, men också av barn som inte testat på orientering innan och ville få en introduktion till sporten.

SOL-skola 2020 bild 1

 

Vi började veckan på måndagsmorgonen med namnlekar för att därefter ge oss iväg på en träning som bestod av små slingor. Våra nybörjare fick först en genomgång av karttecken men var sedan taggad på att ge sig ut i skogen och testa själva. Efter en välförtjänt lunchpaus var det dags att leka “Capture the flag.” En lek som alla deltagare verkade uppskatta och ville leka igen senare i veckan. 

 

Dag två var det två träningar inplanerade, en keps-OL på förmiddagen och sen en mikro-sprint runt scoutstugan i Riddarsten på eftermiddagen. Micro sprinten blev en riktig succé och många höll på länge och sprang majoriteten av de 20 banorna. Extra roligt va det också eftersom vi hade SI-pinnar så man kunde tävla och duellera mot sina kompisar. 

SOL-skola 2020 bild 3

På onsdagen var det dags för en utflykt för att byta miljö lite så vi tog oss upp till Häcksjön. På vägen dit var det tipspromenad med 15 blandade frågor, bland annat skulle dom lista ut vilka av ledarna som var syskon och vilken stad som kallas “the big apple.” Väl framme var det dags för lunch och därefter den klassiska 50-leken. till sist avslutades den härliga dagen med en orienteringsbana tillbaka till scoutstugan. 

 

SOL-skolans sista dag innebar även den en träning på förmiddagen, denna gång en klassisk orienteringsbana. Efter lunch väntade en spännande 5-kamp med b.la. irländsk julafton och kast i hink och precis som första dagen hann vi med en omgång av leken “Capture the flag.”

 

Vi har haft underbara dagar med många skratt och härliga stunder. Vi ledare (Gabriel, Klara, Maja, Matilda, William och Jakob) vill tacka för att ni kom och gjorde SOL-skolan möjlig och vi vill även hälsa de nya medlemmarna i klubben välkomna.

Skribent: Sören Sturesson
Epost: This is a mailto link
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info