Hoppa till sidans innehåll

Reserapport från Italienska 5-dagars

10 JUL 2018 20:20
I år bestämde vi oss för att åka söderut för sommarens orienteringstävlingar och anmälde familjen till 5 Days of Italy med Madonna di Campiglio som huvudort.
  • Skapad: 10 JUL 2018 20:20

Sommartävlingarna utomlands är ofta arrangemangsmässigt av enklare karaktär men utan att göra avkall på det orienteringsmässiga.

Hela familjen sprang men vi insåg snabbt att killarnas 10-årsklass hade väldigt svåra banor så Viktor fick bli skuggad. I det läget är det skönt med flexibiliteten att utan bekymmer från arrangören kunna ändra starttid för de yngre.

Första etappen var sprint i Madonna di Campiglio. De två kommande etapperna var på kalfjället, arenan var belägen vid Grostè på drygt 2000 möh dit man tog gondol upp. Fjärde dagen var för mig den svåraste där vi sprang på alpsluttningar men nere i skogsterräng. Sista etappen var en medeldistans av sprintkaraktär inne i Carisolo och Pinzolo.

Vädret varierade en del, den höga höjden uppe i bergen gjorde att det höll sig något svalare medan etapperna i byarna var rätt svettiga 😅.

Vill man ha en skön kombination av orientering och semester kan vi varmt rekommendera en tur ner i Europa där tempot runt tävlingarna är betydligt lugnare än på t.ex. O-ringen. Vi bodde med kompisar från Sävedalen och det var ett relativt stort gäng från olika Göteborgsklubbar som var på plats i Italien.

Skribent: Lina Samor
Epost: Adressen Gömd
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info