Hoppa till sidans innehåll

Skid-O tävlingar i Ylitornio

06 JAN 2019 22:54
Lovisa Moqvist åkte Skid-O observationstävlingar i Ylitornio i helgen.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2019 22:54

Skidorienteringssäsongen är igång och Lerums SOK:s Lovisa Moqvist som har gått sin första termin på Mora skidgymnasium har redan åkt 4 tävlingar. Premiären var i norska Sjusjöen helgen före jul, och Lovisa fick direkt möta ett tufft motstånd från den svenska och norska eliten, i synnerhet som det var en gemensam D17-20 klass. Resultatmässigt ändå helt okej med placeringar i mitten av startfältet.

I helgen var det så dags för årets första observationstävlingar, som var gemensamma för Sverige och Finland och med stora delar av den svenska och finska eliten på plats. Lovisa hade rest upp till Övertorneå tillsammans med ett gäng andra moraelever. Tävlingarna avgjordes på finska sidan av Torne älv vid Ylitornio skidstadion. Klassindelningen var här något annorlunda och Lovisa tävlade i klassen D16-17.

Lördagen var en snabbåkt sprint på 3,4 km och trots en del misstag, inklusive en 2 min bom på första kontrollen, så blev hon 10:a och bästa svenska bland 24 startande, ca 4 minuter efter segraren. En helt okej start på helgen.

Söndagens långdistans var nästan 11 km och blev betydligt tuffare. Det var masstart och banan var uppdelad i två delar med varvning nere på stadion, och varje varv gick upp på toppen av berget ca 100 m högre upp. Lovisa hängde dock med fint och efter några inledande misstag (och en del mjölksyra) kunde hon trycka på bra och gå i mål på 8:e plats! Åktiden blev 59 minuter, knappt 10 min efter segraren och återigen bästa svenska.

OBS-tävlingarna fortsätter redan nästa helg, då med juniorcup på hemmaplan i Mora. Då kommer Lerums SOK även representeras av Olle Adolfsson. Lycka till båda två!

Resultat:

Sjusjöen, sprint:                         http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10590&groupBy=EventClass

Sjusjöen, medeldistans:           http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10591&groupBy=EventClass

Ylitornio, sprint:                         http://www.lansirajanrasti.fi/wordpress/wp-content/uploads/2019/01/la_tulokset.html

Ylitornio, långdistans:               http://www.lansirajanrasti.fi/wordpress/wp-content/uploads/2019/01/su_tulokset.html

Lovisa Moqvist iklädd Lerums SOK:s nya tävlingsdräkt för skidor.

Lovisa varvar i långdistansen. Fotograf: Liselotte Nordgren.

Skribent: Pär Moqvist
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info