Hoppa till sidans innehåll

Vårserien

24 JUN 2018 10:58
Vårserien är avgjord efter 5 etapper och LSOK fick två totalsegrare. Elsa Moqvist och Emil Axelsson vann sina klasser D12 och H16. Grattis!
  • Uppdaterad: 24 JUN 2018 11:00

Göteborgsdistriktets stora ungdomstävling i orientering, Vårserien, avslutades i lördags efter 5 etapper. Tävlingen, som enbart har ungdomsklasser, lockade i genomsnitt 550 deltagare per etapp vilket är rekord sedan starten 1974. Lerums SOK har haft 45 ungdomar som deltagit på någon av etapperna, och för många var det första gången man provade på att tävla.

Etapperna har genomförts i och runt om Göteborg, med avslutningen förlagd till Skatås motionscentral. Det var lite skiftande svårighetsgrad vid tävlingarna, och den avslutande etappen tillhörde nog en av de lättare rent orienteringstekniskt. Tävlingen bygger på de 3 bästa placeringarna och Lerums SOK fick två stycken totalsegrare, Elsa Moqvist i D12 och Emil Axelsson i H16. Elsa hade sedan tidigare två etappsegrar och en andraplats, och fortsatte den fina sviten med ytterligare en andraplats vid sista etappen. Segern fick hon dela med Miranda Wallström från Sävedalens AIK som slutade på samma poäng.

Emil hade också två etappsegrar och en tredjeplats vilket gav honom en betryggande marginal till andraplatsen som togs av Felix Drejmo från OK Landehof.

Lerums SOK fick även tre andraplatser genom Levin Lummander (H14 Kort), Sara Alfredsson (D12 Kort) och Simon Alfredsson (H16 Kort), samt fina tredjeplatser genom William Sturesson (H16) och Maja Axelsson (D14).

Alla som deltagit i minst 3 etapper erhåller en plakett, som finns att hämta hemma hos Pär Moqvist.

Det har varit roligt att se alla ungdomar, syskon och föräldrar komma ut på denna trevliga tävling! Vi ses till hösten!

Skribent: Pär Moqvist
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info