Hoppa till sidans innehåll

SM i Luleå - 6:a i stafett!

08 SEP 2021 07:47
Lerums SOKs herrjuniorer tog en mycket meriterande 6:e plats på söndagens SM-stafett, som avgjordes i Luleå.
  • Skapad: 08 SEP 2021 07:47

Jämna lopp utan stora misstag i den svåra orienteringen gjorde att laget höll sig bra med under hela stafetten. Jakob Gunnarsson som sprang första sträckan tappade någon minut i början av sträckan, men höll sen ihop det bra och växlade ut Emil Axelsson som 11 på den andra sträckan, dryga 2 minuter efter ledande lag. Även Emil började lite trevande, men plockade sedan placering efter placering och kunde skicka ut William Sturesson på en 6:e plats 4 minuter efter ledande lag. William gjorde också ett stabilt lopp. Ett tag ute på banan var han uppe på bronsplats, men fick på slutet ge sig emot ett par juniorlandslagslöpare.

Lerums SOK hade också ett damjuniorlag med på SM-stafetten. Maja Axelsson och Ebba Näsman gjorde stabila insatser och kunde skicka ut Lovisa Moqvist som 15:e tjej på den tredje och sista sträckan. Tyvärr föll Lovisa illa och tvingades avbryta.
Det blir intressant att följa dessa killar och tjejer framöver, då alla har ett eller flera år kvar som juniorer.

Stafetterna föregicks under lördagen av SM i medeldistans som avgjordes i Boden. Här var det William Sturesson som lyckades bäst med en 7:e plats i kassen för herrar 17-18 år, med bara dryga 2 minuter upp till seger. Det var en tidsmarginal som han efteråt grämer sig lite år, då han lade bort en stor de av det redan vid första kontrollen, och sen hade ytterligare några minde misstag längs banan. Men det var många som hade det tufft med den svåra och lite ovana terrängen. Jakob Gunnarsson (Herrar 19-20), Emil Axelsson (Herrar 19-20), och Lovisa Moqvist (Damer 19-20) som också hade kvalat in till SM-final i sina respektive klasser placerade sig mellan 20:e och 30: plats, vilket ingen av dem var särskilt nöjd med. Som laginsats får man ändå säga att det var väldigt bra gjort. Så här många riktigt duktiga juniorer (samtidigt) har vi inte haft så långt bakåt i tiden som vi kan minnas.

Skribent: Sören Sturesson
E-post: This is a mailto link
 Eventor

 

Vill du hyra klubbstugan?

Klicka här.

 

Dusch, bastu, kök, sängar,....

 
 Lerums SOK i Lilla Sportspegeln
 
Våra sponsorer
 

 

 

 
 
 
Stöd LSOK, byt till Lerum Energi
 
 
Ange alt-text här.
 

Postadress:
Lerums SOK - Orientering
C/o Malin Alfredsson, Ryd Västergårdsvägen 95
44351 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsok.kassor@outlook....

Se all info