Naturpasset

Naturpasset

Naturpasset i Lerum Sommar 2024

 

Naturpasset är Lerums SOK:s friskvårdssatsning i samarbete med Lerums kommun. Naturpasset är uppdelat på tre områden, Härskogen, Hulan samt Knavraås-Nordåsen. Med kartan i hand kan du på ett enkelt och roligt sätt få motion och samtidigt upptäcka nya platser i Lerums kommun.

Här nedan laddar du hem kartmaterialet. Antingen som en PDF som du själv skriver ut eller kör direkt i din telefon. Kartor finns även att hämta på KomIn i Lerum centrum. Ytterligare ett digitalt alternativ är att genomföra Naturpasset digitalt i din telefon via appen Avenza Maps. Mer information om hur det går till hittar du nedan.

På områdena finns 47 kontroller som är markerade med en orange-vit orienteringsskärm. Du kan besöka kontrollerna när du vill från den 22 april till den 10 oktober. Om du vill delta i Naturpassets tävling antecknar du bokstaven som står på respektive kontroll och fyller i den på Naturpassets
hemsida,
www.naturpasset.se

 

Det är ingen tidtagning och du väljer själv om och när du skickar in valfritt antal kontrollbokstäver. När du gör det har du också möjlighet att tävla om priser från någon av Svenska Orienteringsförbundets samarbetspartners. Du behöver inte några förkunskaper och ingen speciell utrustning för att kunna delta, men en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

Vill du lära dig mer om orientering så kan du läsa på www.orientering.se/sa-funkar-orientering. Om du vill komma i kontakt med oss som sköter kontrollerna, maila till kansli@lsok.nu.

Välkommen ut och njut i Lerums kommun!

Ladda hem här för egen utskrift:

Naturpasset Sommar 2024

Appen Avenza

Om du inte har appen så ladda hem den från App Store eller Google Play.

                        

Inifrån Appen kan du sedan hämta kartorna var för sig via länkarna nedan. 
Alternativt laddar du ned kartorna manuellt härifrån till din smartphone, för att sedan hämta upp dem inifrån appen.

Geofil Härskogen
Geofil Hulan
Geofil Knavraåsen Nordåsen

Lathund - kom igång med Avenza Maps

 

Om någon kontrollmarkering saknas, hör gärna av dig till Lerums SOK, kansli@lsok.nu

CykelNaturpasset 2024

Nu finns Cykelnaturpasset 2024 för nedladdning. 
CykelNaturpasset 2024

Gamla kartor utan kontroller i naturen hittar du här nedan

Naturpasset vinter 2023-2024