Ungdomsträning

Ungdomsträning

 

Orientering är något för dig som älskar att vara ute i naturen och röra på dig och att träffa kompisar i olika åldrar och göra roliga utmaningar och att lösa problem, och inte är rädd för att kämpa lite och ta i om det behövs!

 

Ungdomarna från 8 år och uppåt tränar på torsdagar under våren (mars-juni) och hösten (augusti till november). Då finns det orienteringsbanor med teknikträningsmoment som passar alla nivåer. Ungdomarna är uppdelade i olika träningsgrupper utifrån det egna kunnandet och är färgkodat från grön nivå för de yngsta till violett nivå för de mest avancerade ungdomarna. På orienteringsförbundets hemsida kan ni läsa mer om de olika nivåerna. Träningarna utgår från olika platser runt om i och kring Lerums kommun. Vi försöker att hålla oss på ett bilavstånd max 20-30 min från Lerum. Uner vinterhalvåret tränar vi löpning och enkla styrkeövningar i Hästhagenskolan i Floda.

Ha som vana att alltid kolla i kalendern på hemsidan dagarna innan träningen för att se vad som gäller om samlingsplats, tid och om man ska ha med något särskilt till träningen. 

På tisdagar har vi löpträning året runt med start från vår klubbstuga i Härskogen kl. 18:15. Träningen riktar sig till alla över 10 år, vuxna samt barn/ungdom. Under den ljusa årstiden springer vi i terrängen, annars håller vi oss till elljusspåren - ofta med någon form av intervallträning. För de yngre ungdomarna sker löpningen under lekfulla former.  Efter träningen kan man duscha och basta och umgås med övriga klubbmedlemmar över en fika till självkostnadspris. Vi delar här på ansvaret att ordna fika och städa klubbstugan enligt en stugvärdslista.