Tävlingar

Tävlingar

Det finns också tävlingar att delta i, både interna inom klubben och ungdomstävlingar som andra klubbar anordnar. Tävlingarna går runt om i Göteborgstrakten. Det är inga som helst krav på tävlingsresultatet, men för att bli bättre och "hänga med" bör man kontinuerligt delta i tävlingar. På tävlingarna finns det alltid möjlighet att delta i så kallade U-klasser där barnen springer med en ”skugga”. D.v.s. en vuxen som springer efter för att de ska känna sig trygga. När barnen är mogna för det kan de springa själva i vanlig tävlingsklass från att de är ca 10 år. Öppna banor finns från grön och vit nivå (Inskolning, Mycket lätt och Lätt). 

Vårserien

Arrangeras som en serie ungdomstävlingar runtom i Göteborg. På Vårserien finns det enkla banor och man får ha en vuxen med sig ut i skogen om man vill. Deltar man på minst tre tävlingar får man en plakett.  Här kan vi ledare hjälpa till att skugga era barn om ni vill.   

Helgutflykt

Tävlingarna är ofta förlagda till lördagar och söndagar. Följ gärna med ungdomarna ut på tävlingarna eller försök samordna med andra föräldrar, så att ni kan turas om. Ni får då själva se hur det går till på en tävling och kan heja på alla duktiga ungdomar på spurtsträckan före mål. Vill ni själva orientera finns det alltid öppna banor, d.v.s. banor som man inte behöver föranmäla sig till och där man själv väljer svårighetsgrad från nybörjare till elit.

Anmälan till tävlingar

Man behöver ofta anmäla sig till en tävling ca 1 vecka innan tävlingen för att få ordinarie anmälning. Är man medlem i klubben står klubben för anmälningsavgiften för alla upp till 16 år. Efteranmälan kan göras t.o.m. dagen innan tävlingen men då får man själv stå för den extra avgiften. För att anmäla sig själv till en tävling behöver man inloggning till klubbens hemsida, men till att börja med är det bästa att kontakta någon av tränarna så hjälper vi er!

I tävlingskalendern Eventor som du når från vår hemsida kan ni själva se vilka tävlingar som ordnas, när anmälan ska göras osv. Här kan man även nå den arrangerade klubbens hemsida där all information om tävlingen finns i form av Inbjudan och PM (program), som läggs upp veckan tävlingen innan med mer specifik information om avstånd till start, från parkeringen osv.

Efter att tävlingen är slut kan man gå till Eventor eller den arrangerade klubbens hemsida och läsa resultaten i olika former.

Lathund för Eventor