Information från Tävlings- och Träningskommittén

  • 21 jan 2023
  • ToT

image: Information från Tävlings- och Träningskommittén

Tränings- och tävlingskommittéen informerar om årets planerade klubbaktiviteter, läger och fokustävlingar.

Ladda ner information och aktivitetskalender som PDF här

Försäsong med mycket träning

Träningsdag och årsmöte söndagen den 29 januari

Söndag den 29 januari kör vi en organiserad orienteringsträng från Härskogen. Efter träning blir det någon form av mat innan årsmötet drar igång vid 16-tiden.
Mer om anmälan och tider kommer via hemsida och FB.

Långpass på söndagar

Vi kör på med våra söndagspass hela vägen fram till OL-säsongen börjar. Nytt för i år är att det alltid finns banförslag för banor ca 5, 8 respektive 12 km. 

Klubbläger med träning och tävlingar i Tibro 31 mars – 2 april

I år blir vårens klubbläger en kombinerad tränings- och tävlingsresa till välkända Hökensås. Vi kommer att åka från Lerum under fredag eftermiddag, och komma hem söndag kväll. Det här är ett läger som alla kan vara med på. Mer info kommer när vi närmar oss.

Tävlingsresor

Tävlingsresor som samordnas av T o T har fokus främst på Swedish League där våra juniorer och unga seniorer kommer att vara med. Tillhör du inte ”målgruppen”, men är intresserad av att hänga med, så hör av dig till någon av oss i ToT. Ju fler som är med, ju roligare blir det!

10-mila och Jukola/Venla

I år går 10-mila i Skellefteå, vilket innebär lång och tidskrävande resa. Det i kombination med att vi inte riktigt har underlag för att få ihop ”1:a-lag” varken till dam- eller herrstafett, så väljer vi att inte prioritera 10-mila i år.

Istället tänker vi att vi ska åka till Finland och Jukola/Venla med minst ett lag i varje stafett. Men gärna flera lag. Resan till Finland (Borgå strax öster om Helsingfors) är också lång. Men en del av resan är båtfärden mellan Stockholm och Helsingfors, som ger ett avbrott med tid för samvaro. Vill du hänga med? Boka då in helgen 17-18 juni i kalendern.

Träningar och träningsgrupper

Teknikträningar för Violett till Svart nivå (ungdomar och vuxna)

För er som behärskar violetta och svarta banor kommer vi i första hand att köra teknikträningarna på samma plats som våra ungdomsgrupper. Utöver det så kommer vi att utnyttja det utbud av träningar som Göteborgs OF erbjuder. Det innebär att vi ibland åker i väg en bit för att få bra och utmanande träningar. Fokus för oss tränare ligger på att det ska vara bra övningar för våra juniorer och seniorer. Men självklart är alla välkomna.

Dessa träningar ansvarar i huvudsak Tävlings- och Träningskommittén för. Se program nedan. 

För att har rätt antal kartor vill vi att vuxna deltagare anmäler deltagande via FB-tråd i anslutning till respektive träning.

Teknikträningar upp till Orange nivå (för barn, ungdomar och vuxna)

Barn och ungdomar från vit till orange nivå kommer att ha gemensam träning inom eller nära utanför kommunens gränser. Dessa träningar ansvarar i huvudsak Ungdomskommittén och Ungdomsledarna för. Mer information i separat info från Ungdomskommittén.

Till dessa träningar är även vuxna välkomna oavsett ålder. Bland annat har vi flera relativt nya vuxna deltagare som efterfrågar främst orange svårighet. Vi kan inte lova att det finns instruktör på plats för er vuxna, men lämplig orienteringsövning kommer alltid att finnas till hands.

För att ha rätt antal kartor vill vi att vuxna deltagare anmäler deltagande via FB-tråd eller mail till ungdomstränarna.

Övriga träningar

Tisdagar i Härskogen kör vi på som hittills med olika former av intervaller där alla som vill kan vara med.

Kontaktuppgifter

Sören Sturesson, soren.sturesson@telia.com, 0736-591205
Andreas Näsman, nasman1000@gmail.com, 070-6032237

Vi ses!
Tränings- & Tävlingskommittén