Laszlo Vörös 1937-2023

  • 11 nov 2023

image: Laszlo Vörös 1937-2023

Laszlo Vörös kom 1957 som 20-åring till Sverige efter Ungernrevolten, eftersom han av politiska skäl inte kunde vara kvar i landet. Här utbildade han sig på kvällarna till VVS-konstruktör och arbetade som sådan till dess att han blev pensionär. Laszlo blev far till två barn, Anna och Fredrik och ensam familjeförsörjare när hans hustru dog då Fredrik var 2 månader gammal.

Laszlo var en hängiven orienterare hos oss i många år med flitigt deltagande i lokala tävlingar och 5-dagars. Laszlo hjälpte dessutom till med många saker i klubben, ingenting  var omöjligt för honom. Laszlo var entusiastisk, målinriktad och samtidigt envis, vilket  ibland är bra om man vill ha någonting gjort. Jag kommer också ihåg hur han var positivt pådrivande på de intervallträningar som vi hade på Riddarstens elljusspår under vinterhalvåren på 80-talet och andra träningar.

Laszlo gjorde väldigt stora insatser när det gällde kartritning. Han rekade och ritade Torskabotten, Kusebacka (nuvarande Uddared), Ljungslätt, 5-dagarskartan från 1990, Nääs och flera skolkartor.

Laszlo drabbades så småningom av demens och vistades under den sista delen av livet på ett äldreboende. Laszlo gick bort den 26 september.

Ragnar Fallström